donderdag 24 november 2011

25!

Of toch een halve sarah? Ik vind 25 wel iets vriendelijker (lees minder oud..) klinken haha! Afgelopen dinsdag was ik dus jarig. Had vrij van het werk, maar ik moest wel op tijd uit bed, want ik moest nog muffins bakken i.p.v. gebak. Mama was al begonnen, dus dat was makkelijk! Tot 12.00uur ben ik er mee bezig geweest, grote en kleine muffins, chocolade en naturel muffins, versierde en niet versierde....mama had ondertussen ook nog salade's gemaakt, dus het was nog best druk! Ondertussen kwam de post met leuke kaartjes en een pakje....spannend!Het was een boek! Maar er stond geen afzender op.....ik had wel een vermoeden (m'n zus..) maar later dacht ik toch weer dat mama het had gedaan haha. 's avonds kreeg ik dan toch de bevestiging dat het m'n zus was geweest hihi! Om 14uur kwamen de eerste mensen en hebben we gezellig gekletst. Daarna hadden we heerlijke chinees gehaald en 's avonds kwamen mijn vriendinnen nog en m'n zus en vriend. Opnieuw was het gezellig! Mijn vriendinnen hadden 25 cadeautjes ingepakt.....hahaha, dus ik was even bezig. Bleek allemaal fopvuurwerk in te zitten, dus ik dacht, die kan ik wel in de kamer afvuren haha. Bleek dat er toch nog aardig wat rook vanaf kwam en bij een andere zelfs vuur hahaha, dus was wel lachen! Het 25e pakje was een mooie pandora kraal :). Heb uiteindelijk dus een hele leuke dag gehad die héél snel voorbij was. Op naar de 26!

maandag 21 november 2011

21 november

We zijn alweer bijna twee weken verder! Met mijn schouder is gelukkig de goede kant op gegaan. Heb donderdag wel een afspraak bij de cesar therapeut, want ik wil het niet nog eens krijgen!Ook voel ik de schouder nog wel af en toe, maar voelen is iets anders dan pijn gelukkig ;). Afgelopen weekend was gezellig en druk! Vrijdag was ik naar de bioscoop geweest, naar de film van 'All Stars'. Echt een super grappige film! Heb veel moeten lachen!! zeker een aanrader dus. Daarna ging ik met m'n vriendin nog wat drinken in een cafeetje. Stonden net mensen op, dus konden we mooi aan het laatst beschikbare tafeltje gaan zitten, onder de warmhoudlamp (binnen) dus het was heerlijk warm! Hebben lekker tot 23.30uur zitten kletsen! Zaterdag wel gewerkt, maar verder was het een rustig dagje. Zondag had ik van 8.00 tot 14.30 gewerkt, daarna snel omgekleed, want ik moest blazen met de Boemelaars op de prinsenreceptie (brabo he :P). Om 16.30 was het einde gepland, maar uiteindelijk gingen de laatste om 19uur van het podium af, beetje uitgelopen dus maar haha! Daarna komt altijd het leukste van de dag: kroegentocht en naar de prins thuis! Zijn maar twee kroegen en een restaurant hoor, zo groot is dat gat hier namelijk niet ;). Dan blazen we binnen en komt iedereen van de carnavalsclub achter ons aan, biertje drinken, en weer weg! Ik stond mooi op het biljart, kon ik mooi alles zien en niemand die tegen je aanstoot, omdat het zo druk is :). Volgende cafe hetzelfde, biertje drinken en weer weg. Had weer een plaatsje op het biljart verovert hihi. Toen nog naar het restaurant, alle mensen zitten dan keurig in nette kleding aan een tafeltje te dineren en dan komen wij binnen gevallen haha! (wordt wel doorgegeven van te voren hoor ;)). Daarna met z'n alle in de bus en naar de prins gegaan, weer een feestje gemaakt, broodjes gegeten en toen was het alweer 21.30uur. Half uurtje later was ik thuis en niet veel later lag ik in bed haha, drukke dag, maar zeker geslaagd! Morgen ben ik jarig, dus heb ik weer een leuk dagje! :) Ciao!

dinsdag 8 november 2011

8-11-2011

Afgelopen weekend lekker druk geweest met de muziek. Werd in ons dorp georganiseerd. zaterdag waren alle slagwerkgroepen aan de beurt vanuit de regio en zondags alle fanfare's en harmoniën. Zondagochtend mocht ik achter de bar staan, was erg leuk om te doen!! Drankjes, koffie, thee inschenken en broodjes en soep verkopen. Het was druk, dus moesten doorwerken, maar had het erg naar m'n zin! Tussendoor konden we steeds mooi naar de muziek luisteren. Van 15.00 tot 17.00uur was ik even naar huis gegaan om op te passen op mijn lieve nichtje en neefje. M'n neefje lag nog op bed, dus dat was makkelijk, alleen om 16.30 wakker moeten maken en aangekleed en daarna ging hij lekker spelen. M'n nichtje heb ik vermaakt met flink veel stickers plakken en knutselen, was leuk om te doen! Om 20.30uur moest ik zelf optreden, dus om 19.30 inblazen. Helaas hadden we het eerste stuk met de fanfare een beetje verknald, dus niet gewonnen! Maarja, de andere twee stukken die we hadden gespeeld gingen wel goed, dus we waren gematigd tevreden.
Helaas voelde ik zondagmiddag ineens wel weer m'n schouder waarvan ik eind augustus ook last van had gehad en er toen een spuit in had gekregen. Van zondag op maandag nacht kreeg ik ook nu weer flink last, dus meteen om 8.00uur de huisarts gebeld. Kon gelukkig die ochtend nog terecht. Ik wilde er graag weer een spuit in, maar dat zou te snel achter elkaar zijn...dus nu moet ik koelen en paracetamol/codeine slikken. Als het dan vrijdag nog niet over is moet ik terug komen en eventueel naar de cesartherapie voor de houding van m'n schouder. Wel echt balen!

Verder hieronder nog een fotootje van een rij huisjes die ik had gemaakt voor m'n zus en haar vriend die 2 en 4 maanden op vakantie zijn geweest, maar nu weer lekker thuis zijn!













donderdag 3 november 2011

Weer een paar controle´s verder

Gisteren een lange dag in het ziekenhuis gehad. Om 10.30uur moest ik bij de dermatoloog zijn. Het spreekuur werd overgenomen door een andere arts, maar deze was ook prima. Moet gewoon door blijven smeren op de plek op m´n been en als het kan afbouwen. De steunkous mag ik aan doen als ik het nodig vind, maar hoeft niet meer perse. Ik vind het soms nog wel handig voor als ik een bepaalde schoen aan wil, dan is al het vocht uit m´n voet en enkel en dan kan ik de schoen gewoon aan, maar anders doe ik de kous niet meer aan. Om 11.30 moest ik bij de nefroloog zijn alleen dat spreekuur liep een uur uit. Normaal hebben we ook altijd vroeger een afspraak, maar nu hadden we het gecombineerd met de derma, dus vandaar een latere afspraak. Niet echt handig dus qua uitlooptijd! Schijnbaar was het nu de jaarlijkse APK, krijg je als patiënt niet veel van mee, maar de arts had wel wat dingetjes opgeschreven en gevraagd hoe het nu ging met bepaalde dingen die het afgelopen jaar hebben gespeeld. Er werden nu ook 9 buisjes bloed afgenomen en normaal maar 2 of 3. Kreeg ook twee bokalen mee, voor 2x 24uurs urine. (en dat vind ik toch fijn!!!....bluh, not!) Maar schijnbaar kunnen ze in de urine zien hoe het met de spiermassa staat. Als deze afneemt dan zakt de kreatinine waarde in het bloed en geeft het dus een verkeerd beeld. Dan denk je dus dat het goed gaat, maar ondertussen wordt er spiermassa afgebroken en gaat het slecht met de nier. Dat willen ze dus weten. Verder ook 4 tabletten erbij op een dag voor het fosfaat, want dat blijft te hoog. Het totaal aantal pillen op een dag komt daarmee tot over de 30! Daarna nog even naar de dialyse om mijn shunt te laten controleren. Dat was opsich wel goed, alleen volgende keer kijkt er ook iemand mee die er in is gespecialiseerd, omdat er toch een stukje gekronkeld lijkt te zijn en de vraag is of daar wel goed in kan worden geprikt! Achja, we zien het wel weer. De dr. vond iig dat ik positief moest zijn dat het in een keer zo goed was gelukt hihi, dus dat doe ik dan maar! Nu als het goed is 6 hele weken uit het ziekenhuis, dat is weer even geleden! Hopen dat dat lukt!