vrijdag 24 februari 2012

Toch geen wonder..

Vorige week was mijn bloeddruk zo laag 97/70 dat ik het een wonder noemde én dat ik met medicijnen mocht minderen. Was toch niet zo'n goed idee! Waarschijnlijk was de bloeddruk gewoon nog laag van de t.ramadol die ik had ingenomen tegen de jicht, dus stond m'n lichaam nog in de relax stand haha! Nu al de hele week hoofdpijn bij het opstaan en de bloeddrukken die ik meette waren ook niet om over naar huis te schrijven. De dr. dus maar gebeld en nu mag ik voor de nacht weer op het oude niveau zitten, dan blijft de hoofdpijn hopelijk weg :)

donderdag 23 februari 2012

Carnaval

Als echte brabo heb ik afgelopen week natuurlijk carnaval gevierd! Niet echt uitgeweest, maar wel veel weg geweest met de blaaskapel. Vrijdagavond begon het met avond voor ouderen en genodigden. Optredens van mensen uit het dorp! Zaterdagochtend nog even gewerkt en ´s middags begon het toch wel echt. De optocht! Het was wel koud langs de kant van de weg, het begon ook te regenen..brr, maar er zaten mooie wagens en loopgroepen bij. Daarna was er natuurlijk de prijsuitreiking, dat was 2uur lang blazen met de blaaskapel en heel de tijd staan, dus dat was best heel wel zwaar!! Was kapot! Dus daarna op de bank geploft en er niet meer vanaf gegaan. Zondagochtend was er om 9.30uur de carnavalsmis, iedereen was dit jaar op tijd! (best uitzonderlijk hihi). Was leuk om in de kerk te blazen, klinkt altijd zo mooi. Daarna mocht iedereen die in de kerk was geweest koffie komen drinken in het restaurant er tegenover, dat was ook gezellig. 's middags op de bank gezeten/ geslapen, want ik wist dat 's avonds leuk en laat zou worden. Dat heeft geholpen, want ik heb tot het einde kunnen blijven! Was super gezellig, andere blaaskapel kwam en daarmee hebben we paar nummers gespeeld of om en om een paar nummers. Het was ook lekker druk dus dat was wel een super avondje. Maandag was het rustdag...gewoon niks gedaan! Dinsdag gingen we wel weer op pad. Eerst even samen koffie drinken en daarna met z'n alle naar Aarle Rixtel gegaan. Daar waren meer blaaskapellen en zangers. Zat een leuke afwisseling in. We kregen ook allemaal een frietje en frikandel en 5 consumpties (wat niet genoeg was voor de mannen natuurlijk...) Jammer was dat één iemand van de blaaskapel niet lekker was geworden en naar huis moest en nu in het ziekenhuis ligt, dus dat was wel een domper op een leuk uitstapje. 's avonds hadden we nog de afsluiting van de carnaval in het café. Weer een paar keer wat nummertjes geblazen. Daarna was ik snel naar huis, vind het die avond meestal niet zo veel aan en was ook moe, was toch nog 23.30uur geworden.

donderdag 16 februari 2012

16-2-2012

Afgelopen dinsdag was een ramp dag. Ik had vanaf zondag al pijn onder m'n voet, vreemd, maarja, heb wel vaker een pijntje, dus verder niets mee gedaan. Maandag op dinsdag nacht werd ik wakker en zat de pijn ineens in m'n enkel...toen begon ik toch wel aan jicht te denken. Dus twee p.aracetamols erin en een c.olcichine, maar na twee uur werd ik weer wakker van de pijn, en niet zo'n beetje! Nog een uur wakker gelegen en toen maar weer twee p. aracetamols ingenomen. Vier stuks dus in 3uur, maar ik hield het echt niet uit. Het hiel helemaal niets, dus mama om 6.30uur de huisartsenpost gebeld, moest m'n voet hoog houden en nat houden met een koude doek en om 8uur de eigen huisarts bellen. Dat gedaan en mocht om 8uur direct komen. Ik moest bloed prikken en ik kreeg op mijn verzoek t.ramadol mee op recept. Snel bloedgeprikt en daarna snel op de bank gaan liggen thuis. was helemaal kapot, want ik moest steeds hinkelen, kon echt niet op m'n voet staan. Medicijnen ingenomen, maar hielp nog steeds niet. Pas rond 14.30uur zakte eindelijk de pijn een beetje, wat een verademing!! Was echt niet te doen. De huisarts belde met de uitslagen en die wezen toch wel op jicht. Heel de dag op de bank gelegen en beetje geslapen, was nodig! De volgende dag moest ik op controle naar het ziekenhuis. Eerst naar de dermatoloog. Gelukkig kon ik weer een beetje lopen, dus was het niet zo vermoeiend. Ik ging op controle voor m'n moedervlekken en die waren allemaal goed. Heb nog wel eczeem op m'n been en die wil niet weg door het vocht in m'n benen, dus nu krijg ik goede steunkousen aangemeten als de benen weer slank zijn. Dat is qua eczeem wel fijn, want het jeukt heel erg!! Daarna even wat gedronken in het restaurant en daarna naar de nefroloog gegaan. De bloeddruk was laag!!! 97/70!!! Nog nooit gehad, super dus! Mag nu dus ook gaan minderen (!) met medicijnen, nog nooit gehad! Het is een wonder. HB was ook laag, dat was dan weer minder, 5,4. Dus nu 2x in de week epo spuiten. De dr. zei vandaag ook weer dat het eigenlijk niets is om zo te leven, omdat je met mijn nierwaardes niet voluit kunt leven, maar dialyse is ook niets...dus we kachelen weer verder zoals we aan het doen waren. Uitslagen waren kreat 335, ureum 28,5 hb 5,4 fosfaat 1,78 kalium 4,5...dusja het is iets, maar ook weer niets. Daarna nog even m'n shunt laten controleren op de dialyse afdeling, want ik vond deze toch wel weer dikker geworden. Ze had het opgemeten en het bleek ook weer wat dikker te zijn, niet echt mooi! Daarna ben ik nog gezellig gaan lunchen bij m'n zus die voor heerlijke broodjes en beleg had gezorgd! In de auto naar huis lekker geslapen! Hopelijk kan ik komend weekend lekker gaan carnavallen, heb genoeg op het programma staan, heb er wel zin in!

maandag 6 februari 2012

6 februari 2012

Ach, eigenlijk moest ik al lang geleden een blog posten, maar ik had gewoon weg geen zin (dag goed voornemen...) Maaaaaar, HIER IS IE DAN! Op dit moment is het natuurlijk DE vraag, wanneer giet it oan? Als het doorgaat hebben we met de Boemelaars al een bus geregeld om naar het hoge noorden te vertrekken...dat zou wel heel erg gaaf zijn! Maarja, eerst moet het nog een paar dagen flink doorvriezen, even afwachten dus! Ik hoop dat het door gaat!! Mijn jubilieum, 10 jaar donornier, heb ik onverwachts nog leuk kunnen vieren! Ik was namelijk niks van plan. Maar 's ochtends lag er al een cadeautje bij m'n bord en een leuke kaart van papa en mama. Ik kreeg een super mooi nieuw horloge! Na het werken niks bijzonders, ging net in bad, kwam m'n zus binnen, verrassing! Ze kwam gezellig op bezoek en bleef eten, later kwam haar vriend ook nog om mee te eten. Lekkere broodjes shoarma (zelf uitgekozen haha :P). Ze hadden ook nog een cadeautje bij. Douchegel en badolie van Kneipff, mmm die ruikt altijd zo lekker!! Daarna ging ik naar de fanfare, gingen ze ineens lang zal ze leven voor mij spelen...hahaha! Wel leuk :). Dus uiteindelijk toch nog gevierd! Mag ook wel:). Vorige week had ik een leuk optreden met de fanfare. Namelijk met de mensen van 'Man bijt hond'. Die filmpjes die altijd op het laatst komen bij 'ons kent ons'. Op de bank of achter de kassa. Zij hadden een theatervoorstelling en overal waar ze optreden vragen ze de plaatselijke fanfare om mee op te treden. We kregen blanco kaartjes om niet al te veel op te vallen bij het publiek. Beetje raar natuurlijk als je geen kaartje hebt en toch door mag lopen naar de theaterzaal. Wij waren de 'groenteafdeling' van de supermarkt en op een gegevens moment hadden wij bananen in een touw geknoopt en dan moesten we dus gaan lachen...en daarna zei die man. 'En nu ben ik er klaar mee, jullie kunnen vertrekken!'. Dus moesten we allemaal mokkend op gaan staan en weglopen haha. Dus de zaal begon toen lekker te denken, horen die er nu bij, of niet? Toen moesten we binnen 10 minuten ons concertpak aan en het podium oplopen om vervolgens twee nummers mee te mogen blazen. Leuk om te doen!!!
Zo, dat waren weer een paar momentjes van de afgelopen weken. Tot snel weer!